Followers

bila ibu bapa dah tak sehala, anak bagaimana?




bila ibu bapa dah tak sehala, anak anak macam mana?

bila ibu dan ayah bertengkar, apa anak perlu buat?

bila ibu dan ayah dah tak bertegur, perlu ke anak jd org tgh untuk berkomunikasi?

bila ibu dan ayah dah tak tidur sebilik anak boleh tengok je ke?

bila ibu dan ayah dah tak duduk sebumbung anak perlu diserah pada siapa?

bila ibu dan ayah setuju nak bercerai perlu ke libatkan anak ke mahkamah?

bila ibu dan ayah berebut anak boleh ke anak buat keputusan sendiri?

bila ibu dan ayah sibuk membentangkan perasaan masing2 yang dah tak sehaluan,
perasaan anak macam mana?

bila keadan dalam rumah kita macam ni, kita sebagai anak anak boleh buat apa je?



orang lupa kita, tak semestinya kita lupa orang



orang benci kat kita, tak semetinya kita kena benci orang,
orag lupa kita, tak semetinya kita lupa orang.betul tak?? 
so hari ni nak wish birthday orang yang dah lama menghilang bawa diri.




taaraaaa!!!!!!!!!!!!
ini nama dye Mohd Mir Shahmi Bin Mir Ibrahim.
si boncett yang fanatik dengan liverpool
peminat setia laksa foodcourt pavillion
orang gila yang serabut dengan subject economy
selamat ulang tahun kelahiran yang ke-20.
semoga perut boncett bertambah sihat okay. ;)



p/s: I know this birthday wishes is only for myself, I know you will never care, but in case you read this blog, I just want to tell you ure always in my mind. :')

collagen bukan botox





collagen tu apa?
collagen untuk orang tua yang nak nampak muda
ke untuk orang muda yang nak nampak cantik??

collagen tu ialah macam spongebob kat atas tu,
tekan tak penyek, lipat tak kedut, 
kadang2 macam marshmallow yang gebu gebu tu.
haa,, kalau macam ni boleh faham tak??
 sebab kalau nak terangkan ikut cara saintifik macam skema sangat. boring pon ada.
kalau yang baca tak tertidur pon yang menaip ni yang tersungguk kepala.

collagen ialah struktur protein yang menyokong tisu tisu lembut.
dye untuk elakkan nampak kedutan kat muka dan membantu dalam menganjalkan kulit.
erm, erm,, macam pelik je ayat tu kan? pedulikkan.
yang penting collagen tu bukan botox yang teganggkan kulit dengan cucuk2 bagai okay,,
dye natural intake yang terdapat dalam makan laut especially.
sekarang pon banyak product collagen kat kedai..
tak kira tua muda kecik besar pon boleh amek collagen ni okay,,
tak semestinya nak tunggu dah tua kerepot baru nak baiki tegang sini sana.





di twitter kita berkawan, di facebook kita berlawan





di twitter kita berkawan. di facebook kita berlawan, di blog kita muntahkan.
satu ayat, semua orang mengalami, semua pon seharusnya faham.sebab saya malas nak ulas panjang. cuma pesanan untuk semua, nak tweet biarlah berpada-pada bahasanya, (note untuk sendiri juga) nak update status fb biarlah gunakan akal, dan bukan perasaan semata-mata. nak ulas, nak muntah kat blog pon jaga lah perasaan pihak lain bukan sesedap selamber je memaki hamun, mengamuk macam orang kena rasuk. yang orang pandang buruk tu bukan orang lain, reputasi diri sendiri jugak yang tergugat. so behave okay?? :))





nota chocolate: life isn't as easy as we wish, enjoy it as how the chocolate is, smile and go through eevery moment and make it sweet.

ini bukan wordless wednesday tapi happy wednesday




shawl tutorial














err,,, what??
sejak bila aku belajar tempek muka kat sini??
ohemgeeee!!!! what ugly faces i have. =.='
okay,, first of all,, ignore the tittle,,
coz im totally not doing any shawl tutorial.
just telling how am i doing during holidays,,
ini hobi baru bila dah bosan.
punggah wardrobe adik sambil layan shawl tutorial di youtube  :)



buat baik dibalas tahi.


dulu mama ajar,,
buat baik kat orang, kalau nak orang baik dengan kita.

cikgu pesan,,
buat baik dengan orang, nanti kita dibalas dengan kebaikan.





tp aku kata,
buat lah baik mcm mana pon,
kalau dapat orang perangai tahi,tahi lah yang dye balas balik.
kbye.

p/s: taknak kena balas tahi, jangan kawan dengan tahi. sekian pesanan tahi dari aku.

going through the day




I hate looking at myself
and ralizing I dont like what I see.
I hate looking back at things I did
and wondering why I was like that.





tamak haloba









tamak haloba sikap manusia,
sering dusta dengan nikmatNYA. 
sehingga putus talian silaturahim semata demi harta
adik beradik berpecah belah demi wasiat mereka yang telah tiada.
dunia oh dunia
penuh dengan manusia yang tamak haloba
ntah apa yang mereka kejarkan di dunia
bukan kah kita sepatutnya bersyukur seadanya?
dan bukan lah kufur dengan pemberianNYA.
tak perlu bertengkar tak perlu berpaling muka
kerana rezeki Allah ada dimana mana.





Sarawak takde pengemis



H A L L O.
Assalamualaikum..
entry hari ni sempena saya baru sampai semenanjung,,
3 bulan cuti.  ouwh,, just like heaven!!!



almost 9 bulan dekat sarawak,, as first yr degree student UNIMAS,,, boleh consider banyak jugak tempat dah jelajah,, things that i found there is,, sarawak tak ada pengemis,, seriously,, no matter how bad they are living,, they never tend to minta sedekah,, there's no beggar you can see no matter what kinda bad place u go,, compare to semenanjung,, especially around kl,, merata rata orang minta sedekah,, kat kedai makan, kat tepi jalan, kat luar pagar sekolah pon ada,, so bad.. bukan nak hina,, but yea,, even in islam pon tak digalakkan ryte?? its kinda annoying sometime when ure eating kat kedai makan then orang comot2 come to you,, kalau minta je takpe,, ni its like memaksa,, kinda rude,, im sorry if im kinda tak reti nak considerate,, but this is my point of view. note untuk semua, just dont be too judgmental dengan orang sabah sarawak,, they are just not as how uguys think of. at some point, they are even better.

Segmen Tambah Follower Blog




testing testing,,
sedang mencuba bergiat dalam aktiviti blog.
click picture to join. :)

kalau aku jahil, kau apa?

people ain't perfect, the more you talk bad about others, the more you become like them. 
this is not a statement that i create, but this is karma as everyone knew. 

\

mungkin benar aku tipis pengetahuan agama
mungkin benar aku tak layak persoal syurga neraka
mungkin aku masih samar samar tentang hukum hakamNYA
mungkin betul aku belum faham apa apa
mungkin aku masih tak mendalaminya
mungkin sebab itu kata kata aku sering dipersenda
tapi apakah telah jamin kau ahli syuga
sedangkan kau pon manusia biasa
yang tidak lari dari lakukan dosa
mungkin benar aku masih jauh dari hidayahNya
tapi apakah kau yang menentukan tempat aku dineraka







*p/s: apa bezanya kau dan aku jika yang kau tahu adalah mengata semata-mata.

aku punya persoalan yang tiada berjawapan


dalam hati lain
yang diluahkan lain pula.

mengapa mudah benar hubungan itu rosak
sedangkan untuk membina memakan masa?

mengapa sering bergaduh,
sedangkan dalam hati masih ada sayang?

mengapa perlu berdendam
jika perkara boleh dibawa berbincang?

mengapa mesti saling membenci
apabila kita sebenarnya saling memerlukan?

mengapa busuk hati manusia?
mengapa dengan sikap manusia yang suka bertelagah?
mengapa mesti pentingkan ego berbanding persahabatan?
mengapa harus kemenangan itu berpihak kepada syaitan?

happy father's day

A father is the one who always there to put a smile on your face,
and keep everything by himself even his hearts breaks in silence














HAPPY FATHER'S DAY
TO ALL THE FATHERS ALL AROUND THE WORLD
especially to abah, 
AHMAD SHAHRIEN BIN AHMAD NORIZAN.


abah, since i've known this world,
you're always there for me,
you holds me when i cry,
you hold me when i had a bad dream,
you catch me every time before i fall,
you've been so strict just to keep me from making mistakes,
you scolds me when i break the rules,
as i grows up you're always there next to me,
you guide me through the life,
abah, you've been my all time hero,
and making me feels all right just as you're there,
thank you abah for making my life flow so perfect,
even sometime i mad at you,
even when you makes me cry,
and when  u make fun of me,
but thorough all the moment with you,
makes me who i am today. 
Thank you and ILOVEYOUABAH :)




gossip and gossip and gossip


gossip and gossip and gossip
dont you hate people who know nothing about you talk about you as they do??



gosip oh gosip
bila disampai kan laju serupa kilat,
mengalahkan dakwah agama,
dosa percuma pon bantai rebut
asal percuma semua nak.
itulah dunia.



gosip dan gosip dan terus bergosip,
yang tak bersalah dipersalahkan,
yang tak berdosa di aib aibkan,
yang tak betul disebarkan,
yang tak bergaduh dilaga lagakan.

bila bergosip, fitnah merebak,,
aib orang dibuka,,
maruah orang diperlekeh
manusia memang sering begitu..

bila gosip dah merebak,
yang lelaki pura pura ambil berat 
padahal dayus semua.
mana pergi lelaki sejati?
yang sepatutnya membantu menjaga maruah?
kenapa turut terjebak
menyampaikan cerita palsu itu??

yang perempuan pura pura tak tahu, 
hipokrit semata mata.
dihadapan lain ceritanya,
dibelakang diburuk burukkannya

sang pendengar pon menganggukkan saja.
dan akhirnya dunia penuh dengan penipuan
yang dicipta oleh manusia sendiri
mana lagi tempat untuk percaya?






malas belajar kerana masih dalam mood euro2012.

selamat pengantin baru




sorry i can't attend the ceremony ,,
so here some wishes for both you and wife.




Wish you all the happiness there is and as you both live out your lives together 
may they be entwined as you grow old together and may your love bloom brighter and your companionship grow sweeter with each passing year. 
my good wishes are always with you.


thank you.


when u've been betrayed, or hurt,,
or maybe having broken heart,,
never complain, never blame,,
just smile and thank them for making you realise
about not to trust, and be cautios
when you open your heart.


p/s: kadang kala manusia leka dan sering menyakiti namun karma tetap menanti.

EURO 2012 vs final exam






as I'm so excited waiting for this,,
but,, something just spoil my 'bola' mood..






oh well,, look at the date,,
sangat mengganggu mood nak layan euro2012..

anyway,, i dont care!! euro 2012 itu wajib ditonton okay,,
ma, im sorry kalau result tak segempak yang mama nak.. 
don't blame me,, blame unimas,,
U lain ada yg dah habis, tak pon start after euro habis,,
tp unimas nak jugak buat time euro tengah jalan..
really not my fault. HAHAHA



okay,, siapa support team portugal macam saya??
sebab? sebab ada jejaka idaman sedunia jersey no7 tu,,
hahaha,, okay nisa, stop menggedik please...