Followers

Sarawak takde pengemis



H A L L O.
Assalamualaikum..
entry hari ni sempena saya baru sampai semenanjung,,
3 bulan cuti.  ouwh,, just like heaven!!!



almost 9 bulan dekat sarawak,, as first yr degree student UNIMAS,,, boleh consider banyak jugak tempat dah jelajah,, things that i found there is,, sarawak tak ada pengemis,, seriously,, no matter how bad they are living,, they never tend to minta sedekah,, there's no beggar you can see no matter what kinda bad place u go,, compare to semenanjung,, especially around kl,, merata rata orang minta sedekah,, kat kedai makan, kat tepi jalan, kat luar pagar sekolah pon ada,, so bad.. bukan nak hina,, but yea,, even in islam pon tak digalakkan ryte?? its kinda annoying sometime when ure eating kat kedai makan then orang comot2 come to you,, kalau minta je takpe,, ni its like memaksa,, kinda rude,, im sorry if im kinda tak reti nak considerate,, but this is my point of view. note untuk semua, just dont be too judgmental dengan orang sabah sarawak,, they are just not as how uguys think of. at some point, they are even better.

0 comments:

Post a Comment