Followers

olympic opening ceremony in london


Olympic XXX is now open in london.
olimpik 2012 dah bermula dengan pembukaan yang meriah pada jam malaysia 4.30 pagi tadi.



opening dye dimeriahkan dengan pelbagai persembahan pentas,,
204 negara, 29 sukan, 400 acara.
and now this is the beginning.


wink wink!! itu dye jalur gemilang kita,,,
let us pray and wish all the best for our athlete. 
semoga berjaya bawak balik banyak banyak maddle. :)

bayaran bonus setengah bulan gaji = raya sakan


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembayaran bonus setengah bulan gaji kepada penjawat awam dan RM500 untuk pesara.
err,, pelajar IPTawam tak dapat diskaun yuran 50% jugak ke? #eh demand lebih je nisa ni.

so apa lagi?? senyum lebar lebar lah kakak, abang, makcik, pakcik,,
bajet drpd nak beli 2 pasang baju raya boleh up sikit jadi 3,4,5 pasang :))
harap2 duit raya pon hulur laa banyak sikit ye, boleh tolong saya bayar yuran U.
heheee :p

Review Blog : Bulan Ramadhan


saya blogwalking saya jumpa saya bosan saya join
ikut sedap jari type sesuka hati.
click banner untuk join okayhh!!
sampai 30 julai je tau uolls.

Solat Tarawikh- parents please take note




taknak bebel panjang, cuma nak bagi arahan kuarentin kanak-kanak selama sebulan. #eh. 
note untuk parents yang ada anak kecil: masjid, surau bukan taman permainan. 
so please keep your children at home masa pergi tarawikh. or else dorang menangis, menjerit, bermain dalam kawasan masjid sangat mengganggu orang lain nak solat. mana taknya,, mak ayah pergi solat 8.30 sampai pukul 11 belum tentu habis,, mana ada budak boleh tahan duduk lelama tercongok kat tepi ye dop? so instead of anak anak awak mengganggu jemaah tengah solat, better keep them at home. :)

lelaki, please be a man! itu hak kami.


ini hak kami.. 
nampak tak????



jadi para lelaki jangan jadi seperti gambar di atas bolehkan??
hormati lah hak kami. 


actually, semalam first time nisa naik ktm.. yeah! first time tahu ke?? and then nisa masuk kat pintu yg kaler pink sebab comel je,, dah masuk baru perasan its a coach for ladies. and i was standing. i mean im the only one who is standing while ada 2 lelaki yang duduk dengan muka tak bersalah. yang sorg tu lagi lah,,, satu seat dye duduk, satu seat beg dye duduk.. melampau betul!! ya allah,, sakitnyaa hati tgok perangai manusia mcm tu.. bukan untuk lelaki je,, semua pon,, kalau dah dekat publc tu silalah bertimbangrasa sikit boleh kan??

kalau aku simpan sendiri, mungkin semua ni takkan jadi

masih ingat 5 tahun dahulu, aku sebagai pelajar baru disitu, semua pon aku tak tahu, masih tercari-cari teman baru. suatu hari aku terdengar khabar tentang dirimu, suatu musibah melanda keluarga kamu, walaupun kita tak pernah bertemu aku yakin ini pasti berat buat kamu, tambah pula PMR sedang menanti ketika itu, aku simpati tp aku tak dapat membantu, aku cuba cari siapa orang itu, aku tahu  kelas agama kita bergabung jadi satu, tapi aku tak sempat kenal kamu waktu itu.

sangat teruja tahun baru bermula, kau dan aku satu kelas siapa yang sangka, rupa-rupanya kaulah orangnya, hidung mancung, bersongkok sopan saja, sebelum ini kita tak pernah bersua muka, walaupun kelas agama kita sama.


dah dua tahun kita berkawan, hampir dua tahun juga aku simpan perasaan, tapi aku tak mampu luahkan, kerana sering saja ada gosip kau bersama perempuan, biarlah saja kita berkawan, cukup bagi aku kita sebagai teman, tak pernah tersangka kita jadi pasangan, jadi perasaan ini aku simpan, supaya tak ada siapa yang dapat kesan.

kita gelak, kita ketawa, kita bersuka ria, siapa sangka suatu hari aku boleh jadi kau punya, alangkah indahnya dapat bersama orang yang kita suka, terasa hidup sangat bahagia. tapi apakan daya jodoh kita tak lama, aku rindu kita seperti dulu kala, boleh bergurau berjenaka bersama, bergaduh bermanja-manja, mungkin saja sepatutnya aku simpan saja semua, supaya kita tak perlu berpaling muka.



nota chocolate: cerita diatas adalah rekaan semata-mata. tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia. #eh heeee :)) 

Entry Tanpa Motif




#3Words: left one's mine .
pfftt!! overnya aku.
okbye!


aku rindu zaman dulu dulu



once upon a time, 
there was a world where people live in peace....

ceritanya macam nenek 70 tahun 
yang rindu kan zaman peperangan jepun,,
ahh!! aku tak tua sebegitu,, 
tapi aku tetap rindu zaman dulu dulu,,
aku manusia zaman era 90-an
tak cukup tua untuk cerita zaman jajahan,,
yang aku rindu itu zaman ketenangan,
zaman malaysia disanjung atas keharmonian
antara semua bangsa, dan zaman teguhnya politik menawan,,

kini dunia semakin kucar kacir,
bergaduh, berperang dan membunuh,
darah dan nyawa bagai tiada harga,
manusia sekarang semakin gila,
politik negara juga sama,,
betul, salah sukar untuk percaya

rakyat kini perlu bagaimana
supaya negara aman semula

fitnah tersebar merata rata
semuanya semata demi harta dan nama
apa manusia dah lupa ada syurga neraka
yang tak pernah menilai berapa emas kau ada
sungguh aku rindu zaman dahulu kala...


bila lelaki memasak...




orang selalu kata lelaki pandai memasak itu comel,,
tapi kau pernah dengar orang puji perempuan pandai bertukang tu adorable?
aku rasa dunia semakin pelik. 
kau pula rasa apa?? coklat? strawberry? atau anggur??
 jangan terlalu taksub dengan lelaki yang pandai masak,,
percayalah, lelaki yang pandai masak
juga mempunyai bakat semakkan dapur.  :)

just a post to tell you I still remember


aku tahu pasti ramai yang bertempek pada dinding muka buku,
aku tahu pasti telefon berdering tak henti henti,
kerana aku tahu kau terlalu sering didampingi,
jadi aku berlari mengelak dari sesak keramaian itu,
dan disinilah tempt yang selamat dan aman yg aku temu,
khas buat engkau yang sedang tersenyum tak henti2
mengenangkan ramai yang mengingati,
aku tahu kau akan terkurang kira aku seorang disini
kerana aku tahu kau pasti akan lupa untk baca blog yang usang ini.





hanya ucapan dari hati 
beserta doa yang baik dapat aku beri.

remember this? 
sekarang hanya mampu simpan ketat ketat untuk diri sendiri.
semoga kau baik baik disana. :')
Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke-20 CINTA. 


nota untuk sendiri, nota untuk semua



jika ada seseorang yang datang dalam hidup kita lalu tinggalkan jejak
tapi dengan alasannya dia hilang pergi begitu sahaja,
jangan lah kita menangis bersedih,
senyum dan bersyukurlah kerana dia pernah singgah 
dan membahagiakan kita suatu ketika dahulu
walaupun hanya sementara. :')


*p/s: and today im still smiling that i had u once before.

qoutes you need to take notes.

ini bukan untuk korg semua, tp video special untuk jaja :)


hai hai hai  jaja, jaja, jaja,,kita tak nak bebel banyakk,,video ni untuk awak,,sorry lagu dye macam lari sikittak tau kenapa,, heheeeehope you like it ;)
view full screen for better view okay..

European Cup 2012 Final




ini bukan cerita main main,
tapi ini cerita orang main bola.
its Euro2012 final.


Viva La Espana!! they won 4-0 against italy
kau boleh? kau mampu??

all time champion okay u olls,,
Euro2008, Worldcup2010
ouh,, dye taknak lepaskan Eurocup.
and here you go,,
they won European Cup 2012.

oh hye!! meet this super hero. 
siapa tak kenal boleh terjun longkang sekarang.
taknak cerita panjang. okbye.

JULAI itu bulan ke-7 daripada 12 bulan




harapan agar julai tahun ini akan memberi memori yg lebih baik supaya dapat hapuskan memori julai tahun lepas :')